English
آرشیو مطالب
تماس با ما
درباره ما
پيوندها
جستجو
جستجوی پيشرفته
نماینده اخراجی شرکت نفت ایران و انگلیس
3 بهمن 1346
همایش ملی «ایران و قفقاز جنوبی؛ راهکارها» برگزار شد
2 بهمن 1403
نمایندهای که از نمایندگیاش خبر نداشت!
باتلاقی که آمریکا در آن وارد شد!
1 بهمن 1346
«قهرمان روحانیت»
30 دی 1346
از نرمافزار مجموعه آثار زندهیاد آیتالله سیدمحمود طالقانی(ره) شامل تفسیر گرانسنگ «پرتوی از قرآن» و... همزمان با مراسم نخستین سالگرد درگذشت فرزند ایشان، زندهیاد سیدمهدی طالقانی، رونمایی میشود
Toggle navigation
صفحه نخست
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
درباره ما
تماس با ما
جستجو
آرشيو برچسب: ارتش
نمایش خبر در روز :
همه
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
۱۶
۱۷
۱۸
۱۹
۲۰
۲۱
۲۲
۲۳
۲۴
۲۵
۲۶
۲۷
۲۸
۲۹
۳۰
۳۱
ماه :
همه ماه ها
فروردين
ارديبهشت
خرداد
تير
مرداد
شهريور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
سال :
همه سال ها
۱۳۹۲
۱۳۹۳
۱۳۹۴
۱۳۹۵
۱۳۹۶
۱۳۹۷
۱۳۹۸
۱۳۹۹
۱۴۰۰
۱۴۰۱
۱۴۰۲
۱۴۰۳
نوع مطلب :
همه انواع مطالب
خبر
ویدیو
گزارش تصويری
صوت
گزارش
گفتگو
مقاله
یادداشت
بخش :
همه بخشها
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
۲ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۷
«روزهای اشغال ایران توسط متفقین در آیینه روایتی نزدیک» در گفتوشنود با داریوش اسدزاده
نظامیان خارجی وحشت ایجاد میکردند
شهریورماه هر سال، تداعیگر دو یورش نظامی به کشور ماست: یورش متفقین در شهریور 1320 و یورش رژیم بعث عراق در شهریور 1359. نحوه مواجه مردم با این دو حمله اما بس با یکدیگر متفاوت و عبرتآموز است. در گفتوشنودی که پیش روی دارید، استاد داریوش اسدزاده، هنرمند نامآشنای کشور، در 96 سالگی به بازگویی خاطرات خویش از روزهای اشغال ایران در شهریور 1320 پرداخته است....
۲ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۰
گفتوگو با مظفر شاهدی
بررسی تطبیقی مقاومت ملی در جریان جنگهای اول و دوم جهانی
گفتوگو از: حسین جودوی □ با توجه به موضوع گفتگو که پیرامون مقایسه اوضاع ایران به خصوص در زمینه نظامی در جنگ جهانی اول و دوم است؛ در ابتدا درباره وضعیت ارتش ایران در جنگ جهانی اول و دوم برایمان توضیحاتی بفرمایید. واقعیت این است که برخلاف دوران جنگ جهانی دوم، هنگامی که جنگ جهانی اول آغاز شده و نیروهای متخاصم محور و متفق ...
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
ابهام در سیاست خارجی ایالات متحده
چرا سولیوان و هایزر در حمایت از شاه متفاوت میاندیشیدند؟
هایزر و سولیوان پس از تماس با واشنگتن یادداشتها و پیامهای ارسالی از کاخ سفید را جهت هماهنگی اقدامات بعدی خود با یکدیگر مبادله میکردند. اما دستورهای دریافت شده آنان چنان با یکدیگر تعارض داشت که اعجاب آنان را برمیانگیخت و به اعتراف سولیوان، چنان بود که گویی با دو شهر مختلف یا مقامات دو کشور متفاوت صحبت کردهاند.
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
نگاهی به نقش نیروهای نظامی در انتخابات؛
نسبت ارتش با مشروطیت
در مجلس پانزدهم شورای ملی، حسین مکی بهعنوان یکی از مخالفان دخالت ارتش در انتخابات ایراد سخنرانی کرد. مکی از گسترش ارتش و نهادهای آن در دیوانسالاری دولت سخن به میان میآورد و معتقد بود که در هیچ جای دنیا شما نمیبینید که پلیس با ارتش همکاری کند.
۲۴ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
شاه میبایست از کشور خارج میشد یا خیر؟!
در میان دو راهی
برژینسکی، مشاور امنیتی کاخ سفید، از نظریه خروج شاه از ایران حمایت میکرد؛ زیرا بر این عقیده بود که شاه مانع اصلی هر اقدام قاطعانهای در ایران است و با خروج او از ایران بحران به نقطه اوج میرسد و در نتیجه نیروهای مسلح، در وضعی قرار خواهند گرفت که پیش از سقوط روحیه، و ازهمپاشیدگی کامل، دست به کودتا خواهند زد
۱ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۰
نگاهی به نیروی نظامی متحدالشکل رضاشاه؛
چرا ارتش نتوانست در برابر متفقین بایستد؟
ارتشی که قرار بود با هدف حفظ کشور و نیز در مسیر مدرنیزاسیون تأسیس گردد نه تنها در راستای حفظ کشور از گزند دشمنان به کار نرفت، بلکه حتی نتوانست باعث بقای قدرت شخض شاه شود؛ زیرا همانطور که اشاره شد اولاً این نهاد جهت ساخت و تکمیل قدرت مطلقه یک شخص به کار گرفته شد و کارکرد اصلی خود را از دست داد.
۱ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۲
ارتش شاهنشاهی
هویدا معتقد بود که: «ارتش پشتیبان شاه است و نیروهای نظامی را باید بعنوان عامل اصلی تضمین کننده بقاء رژیم به حساب آورد و در این مورد نباید به نظریه روسها اعتنا کرد که معتقدند: این ارتش با تجهیز به سلاحهای آمریکائی و تأمین انبارهای تدارکاتی برای ارتش آمریکا، در حقیقت برای رویاروئی با شوروی بوجود آمده، و در موقع ضرورت نیز آمریکائیها قادرند با اعزام ...
۲۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۴
نگاهی به چگونگی ورود تجهیزات جنگی به ارتش پهلوی
طوفانیـان؛ واسـطه پرنفوذ خـریدهـای نظامی
در هشت سال آخر سلطنت محمدرضاشاه میزان خرید اسلحه از امریکا به 19 میلیارد دلار رسید. این امر در قیاس با کل خرید تسلیحاتی ایران از آمریکا در مدت بیست سال، یعنی از 1950 تا 1971 که به یک میلیارد دلار هم نمیرسید، نشان دهنده موج پرشتاب خریدهای نظامی از آمریکا در دوران طوفانیان است.
۱۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۱
ایران در جنگ ظفار؛
شاه در عمان به دنبال چه بود؟
از نکات عجیب این پنهانکاری اظهارات هویداست که اگرچه غیر واقعی نمینماید، عمق پنهانکاری رژیم را نمایان میسازد. وی در اظهارات خود پس از انقلاب میگوید تا دو ماه پس از اعزام نیروهای ایران به عمان، از این لشکرکشی بیاطلاع بوده است.
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۰
بررسی رابطه مصدق و ارتش؛
چرا نظامیان علیه مصدق کودتا کردند؟
مصدق در پروژه تصفیه ارتش کوتاهی کرد، در واقع یا باید با همان روش اصلاحی خود عمل میکرد تا نظامیان را علیه خود تهییج نکند یا تصفیه را کامل انجام میداد و با توجه به حمایت مردم و مجلس، تمامی سران ارتش را که وابسته به دربار پهلوی بودند از کار برکنار میکرد.
۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۲
«شهید سپهبد محمدولی قرنی،بحران کردستان،روایت یک تدبیر»درگفت وشنود با حجت الاسلام والمسلمین سید موسی موسوی
با وجود قرنی، ضد انقلاب در کردستان ناکام ماند
حجت الاسلام والمسلمین سید موسی موسوی به لحاظ پیشینه طولانی ارتباط با ارتش در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی وحضور در خطه کردستان،ازنقش شهید سپهبد محمدولی قرنی در بازگرداندن آرامش وامنیت به این منطقه،گفتنی ها وتحلیل هایی شنیدنی دارد.وی در سالروز شهادت اولین ریاست ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی،شمه ای از این گفتنی ها را در مصاحبه با ما مطرح کرده است....
۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۱۵
منابع مالی تثبیت قدرت پهلوی اول؛
درآمدهای نفتی ایران به حساب چه کسی واریز می شد؟
نهادهای نظارتی در ایران در طول سالهای 1927 تا 1941 هیچگونه نظارتی بر درآمدهای نفتی نداشتند و همه امور در دستان رضاخان بود. همین مسئله نیز سبب اختلاف رضاخان با میلسپو بود.
۲۸ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۱
«پیوند ارتش با انقلاب ونظام جمهوری اسلامی»درآیینه تصاویر
کاری از: شاهد توحیدی شاید بتوان گفت وقوع انقلاب اسلامی،بهانه ای برای نمایان گشتن پیوند نیروی«ارتش»با بدنه ملت ایران بوده است،آنگاه که ارتشیان مسلمان از اجرای اوامر ونواهی طاغوت سرباز زدند وبه مردم پیوستند وحتی با خانواده های خویش در راهپیمایی های انقلاب شرکت می کردند. رهبران انقلاب نیز متقابلا این همگامی ووفاداری را ارج نهادند وپس ...
۲۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۷
مواجهه حکومت با انقلاب اسلامی در گفتگو با حمیدرضا ترقی
امام(ره) سر ارتش را از بدنهاش جدا کرد!
در بحبوحه انقلاب و در ماههای پایانی حکومت پهلوی، تلاشهای بسیاری برای مقابله با انقلاب صورت گرفت. مشهودترین و معروفترین آن بحث کودتا بود. برای درک مواجهه حکومت پهلوی و غرب با انقلاب اسلامی بر آن شدیم تا با حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی هیات موتلفه اسلامی و کمیته امداد امام خمینی و نماینده مردم در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی به گفتگو بنشینیم.
۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۷
به مناسبت سالروز درخواست امام خمینی از سربازان برای فرار از پادگانها
گذار از حکومت نظامی
امام خمینی بر اساس شناخت خود معتقد بودند که بدنه ارتش از جنس مردم تشکیل شده است و نمیتواند به جدایی خود با مردم ادامه دهد و طبق قاعده«کل یرجع الی اصله» ارتش نیز به مردم خواهد پیوست و حکومت نظامی به واسطه استمرار مبارزه مردم خواهد شکست.
۱۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۴
سازمان نظامی پهلوی دوم زیر چتر ایالات متحده
جنون تسلیحاتی محمدرضاشاه
حضور امریکا در روند سیاستگذاری نظامی شاه آنقدر نهادینه شده بود ک حتی کارتر دمکرات با شعارهای لیبرالی نیز نتوانست خللی در خریدهای نظامی ایران ایجاد نماید و شاه توانست از طریق دوستان امریکایی خود نظیر کسینجر، جرالد فورد، دیوید راکفلر و... کارتر را بر ضرورت استمرار پمپاژ اسلحه به ایران متقاعد نماید.
۲۹ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۷
فراز و فرود داور،تیمورتاش و نصرتالدوله فیروز
مثلث بد فرجام از اوج تا قهقراء
تیمورتاش،علی اکبر داور و نصرتالدوله فیروز با اتحاد یکدیگر، دربار و بوروکراسی را که دو پایه از سه رکن حکومت رضاخان بود تحت سلطه دیکتاتوری پهلوی اول در آوردند.
۱ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۲
به مناسبت عزل سیدضیاءالدین طباطبایی
کودتا ردایی برای تجدد سلطان
کودتای سوم اسفند 1299 مقدمهای بود برای تغییر جنس نظام سیاسی حاکم بر ایران. به عبارتی بهتر با این کودتا، نظام سیاسی ایران از سلطانیسم به نئوسلطانیسم تغییر یافت.
۱ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۱
مقایسه مقاومت ارتش ایران در مقابل روسها و متفقین
قوای عباس میرزا و ارتش مدرن رضاشاهی!
همان طور که می دانیم ارتش رضاشاه در مقابل هجوم نیروهای متفقین (روس و انگلیس) از شمال و جنوب حتی 24 ساعت نیز دوام نیاورد اما آیا میدانید که ارتش عباس میرزا در مقابل روسها بیش از دوازده سال جنگید؟
۲۸ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۹
داستان قوای نظامی ایران در دوران پدر و پسر
نهاد ارتش در دوره پهلوی را میتوان به مثابه ملک شخصی رضاشاه و محمدرضاشاه تلقی کرد. از این روست که همزمان با تبدیل ارتش به عنوان نهاد تامین کننده منافع خاندان سلطنتی، شاه نزدیکان و اقوام خود را در راس قوای نظامی گماشت تا به اجرای مو به موی سیاستهای تعیین شده از جانب وی بپردازند.
صفحه قبل
|
صفحه بعد
آخرین عناوین
پربيننده ترين
نماینده اخراجی شرکت نفت ایران و انگلیس
3 بهمن 1346
همایش ملی «ایران و قفقاز جنوبی؛ راهکارها» برگزار شد
2 بهمن 1403
نمایندهای که از نمایندگیاش خبر نداشت!
باتلاقی که آمریکا در آن وارد شد!
1 بهمن 1346
«قهرمان روحانیت»
30 دی 1346
از نرمافزار مجموعه آثار زندهیاد آیتالله سیدمحمود طالقانی(ره) شامل تفسیر گرانسنگ «پرتوی از قرآن» و... همزمان با مراسم نخستین سالگرد درگذشت فرزند ایشان، زندهیاد سیدمهدی طالقانی، رونمایی میشود
مواضع ضدصهیونیستی علمای شیعه در قاب کتاب قرار گرفت
از نرمافزار مجموعه آثار زندهیاد آیتالله سیدمحمود طالقانی(ره) شامل تفسیر گرانسنگ «پرتوی از قرآن» و... همزمان با مراسم نخستین سالگرد درگذشت فرزند ایشان، زندهیاد سیدمهدی طالقانی، رونمایی میشود
حسنعلی منصور هنگام طرح لایحه کاپیتولاسیون در مجلس سنا مرتکب تدلیس شد
9 دی 1346
تعامل و تقابل یک ایل با حکومت مرکزی